Cardfight!! Vanguard

Cardfight!! Vanguard este un joc de cărți TCG produs începând cu anul 2011, care se bazează pe serialul anime (ongoing) cu același nume realizat de Bushiroad. La începutul anului 2015, Cardfight!! Vanguard a trecut deja de 200 de episoade, iar TCG-ul a strâns la rândul său mai multe serii de produse și sute de cărți. Produsele Cardfight!! Vanguard sunt: boostere, extra boostere și trial deck-uri. Pentru cei care vor să învețe jocul se recomandă cumpărarea de trial deck-uri (similare starter deck-urile din MTG), și învățarea jocului din setul complet de reguli (comprehensive rules). Pentru informare recomandăm pe lângă site-ul oficial și site-ul wiki pentru Cardfight!! Vanguard. Sunt mai multe personaje în anime care se duelează ajutându-se de monștri și diferite efecte care aparțin diferitelor națiuni, clanuri și rase care trăiesc pe planeta Cray, locul de desfășurare al jocului.
În jurul jocului s-au creat mai multe campionate care să susțină și să încurajeze comunitatea jucătorilor de Cardifght!! Vanguard.
Concurența pe piața de nișă a TCG-urilor este foarte puternică, dar Cardfight!! Vanguard este un nume care trebuie reținut în lumea TCG-urilor din ultimii 5 ani (apropo de concurență, amintim că doar Bushiroad a mai creat alte două jocuri TCG Weisz Schwarz și Future Card Buddyfight).
Merită urmărită evoluția TCG-ului și totodată a rețetei de succes Bushiroad, Cardfight!! Vanguard. Mai jos puteți urmări episodul 3 din sezonul 1 din Cardfight!! Vanguard.